Blaadje bij tekst wit

Van symptomen naar duurzame verandering

Wil jij een toekomstbestendige zorgorganisatie met gelukkige medewerkers én cliënten?

Blaadje los
Blaadje los

In de complexe wereld van zorg en welzijn komen veranderingen van alle kanten op je af. Je moet vooruit, maar hoe beweeg je samen met je team naar die onzekere en impactrijke toekomst? Stroeve processen, stilstand en weerstand zijn je grootste uitdagingen om ook daadwerkelijk vooruit te komen.

De zorg- en welzijnssector is complex en vol onzekerheden. Terwijl de zorgvraag blijft stijgen, neemt het aantal beschikbare handen af. Verandering is noodzakelijk om de arbeidsmarkt te versterken. Maar waar moet je beginnen? Hoe pak je dit binnen jouw organisatie aan? En hoe behoud je je waardevolle medewerkers? Het lijkt alsof je voortdurend brandjes moet blussen. Het ontbreekt simpelweg aan overzicht…

Een vitale organisatie met vitale medewerkers

Stel je eens voor: een organisatie waarin medewerkers met passie en plezier bijdragen aan de toekomstambitie die er ligt. Gelukkige medewerkers die zich verbonden voelen met de organisatie en vol energie en regie hun werk uitvoeren. Samen streven jullie naar het beste resultaat: een vitale toekomstbestendige organisatie met vitale medewerkers.

Iedere organisatie is anders, met unieke medewerkers en eigen uitdagingen. Met Taieki krijg je helder inzicht in alle factoren die een rol spelen. Samen werken we proactief en oplossingsgericht naar het eindresultaat om de beste zorg te leveren. Medewerkers beschikken over de middelen om deze principes in hun dagelijkse werk toe te passen en hun prioriteiten hierop af te stemmen.

Als je iedereen betrekt bij het grotere doel, ontstaat de bereidheid tot verandering vanzelf

Dit kan ik voor jou betekenen

Het is mijn missie om los te trekken wat vast zit en te doen wat nodig is. Taieki boort veranderenergie aan door dichtbij de kern van de organisatie te blijven en helderheid te brengen op de totale context waarbinnen het vak wordt uitgevoerd. Daar ligt de sleutel om te ontwikkelen naar een vitale, toekomstbestendige organisatie. Toekomstbestendig met medewerkers die de impact van interne en externe ontwikkelingen begrijpen en daarbinnen op creatieve wijze de zorg voor cliënten blijvend op de eerste plaats zet.

Gezien mijn brede ervaring en dito studies, ben ik binnen de gehele sector inzetbaar als trainer, consultant, projectleider, procesbegeleider en interim manager.

In deze rol pak ik uiteenlopende vraagstukken stevig beet, denk aan:

Het tijdelijk waarnemen en ondersteunen van teams

Begeleiden van veranderingen in de boven -en onderstroom

Toekomstbestendig organiseren, van analyse tot implementatie

Begeleiden van sessies op operationeel, tactisch en/ of strategisch niveau

Strategische personeelsplanning en Strategische personeelsontwikkeling

Kan jouw organisatie wel wat onconventionele transformatiekracht gebruiken?
Neem vandaag nog contact met mij op om te sparren over dat wat er nu nodig is.

Beeldmerk Taieki
lichtgele achtergrond

Ervaringen uit de praktijk

Tevreden klanten en samenwerkingen

Samen creëren we een vitale toekomstbestendige organisatie met de beste zorg voor de cliënt

Taieki pakt de zaken graag nét even anders aan, op haar eigen onderscheidende manier:

Van collectieve wijsheid naar veranderenergie

We verwarren weerstand met tegenstand, blind voor de passie die erachter schuilt. Ik geloof dan ook in oprecht luisteren naar elkaar. Binnen jouw organisatie halen we die passie en energie weer naar boven om deze een plek te geven in de collectieve wijsheid. Door iedereen te betrekken bij het grotere doel, ontstaat vanzelf de bereidheid tot verandering. Samen transformeren we weerstand in voorwaartse veranderenergie.

Allesomvattend

Alles en iedereen is onderdeel van één groot geheel. Ik kijk naar dat totaal – van cliënt en medewerker tot bestuurder. Ik breng overzicht in alle interne en externe ontwikkelingen. Of het nu gaat om de vele factoren van het vraagstuk of een grondige data-analyse om tot de echte inhoud te komen, ik leg alle verbanden om tot de kern te komen. Met een flinke dosis inzicht en denkkracht bezie ik de verschillende perspectieven. Daar ontstaan de mogelijkheden.

Onconventionele aanpak vanuit de kern

Nieuwsgierig en speels neem ik je mee naar de kern van je organisatie. Ik doe niet aan symptoombestrijding, maar laat transformatie van binnenuit ontstaan. Met oog voor de context en de vele factoren, kleur ik gretig buiten de lijntjes. Deze onconventionele aanpak werkt, juist omdat we vanuit die kern de veranderenergie aanboren. Organisch ontstaan zo duurzame resultaten die breed gedragen worden: een vitale organisatie met gelukkige medewerkers en de beste zorg voor de cliënt.

blaadje groen

Over Taieki

Ik ben Corine van Die, inspirator achter Taieki. Een dromer en waarmaker. Complex, maar niet moeilijk. Bron van rust en energie. Met een krachtige expertise en een eigen kijk op zorg en welzijn. Mijn aanpak is onconventioneel, betrokken en allesomvattend, en altijd gericht op het creëren van duurzame resultaten die organisatiebreed gedragen worden.

Taieki is een samensmelting van Tai (het hoogst haalbare) en Ki (energie) en staat voor flow, beweging en verandering. Taieki bundelt krachten en benut de gezamenlijke energie die hierbij vrijkomt voor het hoogst haalbare resultaat. Dat is hoe we échte impact maken.

Dankzij een specialistische kennis van de sector zorg en welzijn kun je mij breed inzetten voor uiteenlopende vraagstukken. Ik vertel je er hier meer over:

corine van die taieki 2